Icones del disseny: Flowerpot VP-1 by &TRADITION | BioscaBotey

Icones del disseny: Flowerpot VP-1 by &TRADITION

El seu estil dels anys 60, els seus colors i la seva forma han convertit la suspensió Flowerpot en una icona del disseny. Aquesta lluminària va ser dissenyada al 1968 per Verner Panton sota la feliç i desenfadada era del Flower Power. Al mateix any en el que va haver una revolta d’estudiants a París, Roma i Estats Units.

Quan el dissenyador danès la va crear sempre pensant en un grup de 10 o més, per donar la sensació de jardí. Aquest dissenyador va ser considerat un visionari a la dècada dels 60 i 70 per l’ús dels materials, estampats i colors.

jardin-flowerpot-diseno

Aquest penjant consisteix en dues esferes semicirculars una davant l’altre. La llum prové de l’esfera major i crea als costat de les més petites que amaguen en el seu interior la font de llum i es convertir alhora en reflector. Aquesta làmpada distribueix una llum indirecta perfecta per la il·luminació general i d’ambient.

La làmpada penjant Flowerpot va ser creada per la marca d’il·luminació &Tradition i es va convertir en una senya d’identitat. Va ser guardonada amb el Design Award Gute Form, el premi oficial de disseny d’Alemanya a l’any 1972 i actualment encara esta en voga.

flowerpot-verner-panton

Indubtablement s’ha convertit en un clàssic d ela història del disseny industrial.

Model: Floweport
Dissenyador:Verner Panton
Marca: &Tradition
Any: 1972

© 2011 Biosca & Botey
C/Girona, 148 08037 Barcelona
Tel: 93 238 73 73
De dilluns a dissabte / De lunes a sábado / Monday to Saturday
10.00h - 14.00h :: 16.30h - 20.30