SKAN de Vibia, disseny minimal per tornar a l’essencial | BioscaBotey

SKAN de Vibia, disseny minimal per tornar a l’essencial

La làmpada SKAN de Vibia protagonitza l’aparador de Biosca & Botey. SKAN és una làmpada de suspensió amb un disseny minimal, que torna a l’essencial, combinant formes bàsiques i línies pures. Aquest disseny de Lievore, Altherr i Molina va ser guardonat amb el premi Design Plus 2012, en el marc de l’Exposició Light + Building 2012.

Segons explica Alberto Lievore en una entrevista realitzada per Vibia, la idea darrere de SKAN era recuperar el concepte de làmpada de suspensió: una pantalla amb una bombeta dins, però portant-ho als nostres dies. Amb la il·luminació de LED ha estat possible, ja que han pogut minimitzar el volum.

Així, reinterpretant el volum de les pantalles d’il·luminació, SKAN conjuga la simplicitat elaborada d’un clàssic amb la funcionalitat lumínica i el toc de disseny contemporani: la lluminària en la seva mínima expressió. La tecnologia LED, li aporta eficiència energètica i un elevat rendiment lumínic per crear un efecte de llum càlida i confortable.

SKAN s’integra perfectament en l’ambient i la decoració d’espais d’oci i residencials, mentre projecta un esperit propi. L’efecte que es vol aconseguir, en termes ideals, explica Lievore que seria “com la llum divina, ningú sap d’on ve, però tot ho il·lumina”.

© 2011 Biosca & Botey
C/Girona, 148 08037 Barcelona
Tel: 93 238 73 73
De dilluns a dissabte / De lunes a sábado / Monday to Saturday
10.00h - 14.00h :: 16.30h - 20.30